Breaking Beauty: Οδηγός για να διατηρείς τα πινέλα του μακιγιάζ σου πεντακάθαρα

Ίσως πιστεύεις πως δεν παίζει μεγάλο ρόλο,αλλά τα πινέλα με τα οποία μακιγιάρεσαι,μπορεί να γίνουν εφιάλτης αν δεν τα καθαρίζεις.Δεν έχει σημασία αν τα χρησιμοποιείς συχνά ή όχι,αφού πάνω τους μένουν υπολείμματα πούδρας,μεικάπ,σκιών και ρουζ,τα οποία δεν θα φύγουν ποτέ,αν δεν κουνήσεις εσύ το δαχτυλάκι σου.Επιβάλλεται λοιπόν,να τα καθαρίζεις με ευλάβεια για να γλιτώσεις προβλήματα ακμής και δερματίτιδες.

Εβδομαδιαία καθαριότητα
Όπως καθαρίζεις το σπίτι σου κάνοντας γενική καθαριότητα,το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα πινέλα σου.Αν βέβαια,μακιγιάρεσαι πολύ συχνά,πρέπει να βάλεις και συχνότερα στην ρουτίνα σου τον καθαρισμό των πινέλων σου.Μια φορά τον μήνα είναι καλό να τα πλένεις με σαπούνι,κατά προτίμηση υποαλλεργικό,ενώ κάθε εβδομάδα ένα καλό πλύσιμο με νεράκι είναι ό,τι πρέπει.

Πώς το κάνεις
Πάρε ένα ποτηράκι και βάλε λίγο ζεστό νερό.Ρίξε μέσα σαπούνι της προτίμησής σου ή λίγο σαμπουάν,και βύθισε τα πινέλα σου.Άφησέ τα για δέκα λεπτά μέχρι να αφαιρεθεί η περιττή βρωμιά.Τέλος,ξέπλυνέ τα καλά κάτω από την βρύση,στράγγισέ τα με προσοχή και βάλε τα να στεγνώσουν.


Καθημερινή λύση
Στην αγορά υπάρχουν διάφορα σπρέι και σκευάσματα για τον καθαρισμό των πινέλων και ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση.Είναι εύκολα στην χρήση,υποαλλεργικά και με υπέροχα αρώματα.



Εύκολη λύση
Το πιο προσβάσιμο υλικό σε όλες μας,με το οποίο μπορούμε να καθαρίσουμε πινέλα,σφουγγαράκια και λοιπά εργαλεία,είναι το σαπούνι χεριών.Ναι,αυτό το κλασικό που έχουμε στο μπάνιο.Παίρνεις πάλι ένα ποτηράκι με ζεστό νερό,ρίχνεις λίγο κρεμοσάπουνο και βάζεις μέσα τα πινέλα.Ξεπλένεις,στραγγίζεις και στεγνώνεις.Τόσο απλά!


Μην ξεχνάς να τα αλλάζεις
Όπως αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες,το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και τα πινέλα μας.Ειδικά αν οι φθορές τους είναι παραπάνω από εμφανείς,μυρίζουν και μας δυσκολεύουν στην χρήση,αλλά και τον καθαρισμό τους,τότε τα αντικαθιστούμε αμέσως.



Μην το αμελείς.Θυμήσου πως το κάνεις για την επιδερμίδα σου!