Red & marriage: Εντυπωσιακή νύφη με κόκκινα χείλη.Απλά βήματα & tips για να λάμψεις!

Η ωραιότερη - μέχρι στιγμής - ημέρα της ζωή σου κοντεύει και θέλεις να είσαι,εκτός από ευτυχισμένη,και εντυπωσιακή.Το μακιγιάζ παίζει καταλυτικό ρόλο για μια νύφη,καθώς θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά και τα δυνατά της σημεία,ενώ σκοπός του είναι να κρύψει και να "ησυχάσει" οποιαδήποτε ατέλεια.

Σπουδαίο ρόλο παίζουν όμως και τα χείλη σου,τα οποία θα αποτελούν το κάδρο για το χαμόγελό σου την μεγάλη μέρα.Αν έχεις αποφασίσει να αναδείξεις την Μέριλιν Μονρόε που κρύβεις μέσα σου,το κόκκινο κραγιόν είναι η ιδανική επιλογή.Θα φέρει στην επιφάνεια όλο τον ερωτισμό σου,ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει την πιο κλασική και σικ πινελιά που μπορείς να προσθέσεις στο νυφικό σου λουκ.Δεν είναι τυχαία η πιο διαχρονική επιλογή των γυναικών μέσα στις δεκαετίες.

Όπως όλα τα έντονα πράγματα όμως,θέλει και αυτό την προσοχή του.

Γενικά:
  • Αν είσαι σίγουρη για το κόκκινο στα χείλη σου,είναι απαραίτητο να διατηρήσεις την υπόλοιπη παλέτα σε γήινους τόνους.
  • Σκοπός είναι να αναδείξεις τα μάτια σου με φυσικά χρώματα,χωρίς όμως να υπερβάλλεις.Το υπόλοιπο πρόσωπο πρέπει να είναι σε ζεστούς τόνους και να αναδύει έναν ρομαντισμό.
  • Οι έντονες βλεφαρίδες είναι must,αν ωστόσο επιλέξεις ψεύτικες,πρέπει να προσέξεις το μέγεθός τους.
Αν έχεις σκοπό να εμπιστευτείς κάποιον επαγγελματία για το νυφικό σου μακιγιάζ,δώσε βάση στις γενικές συμβουλές για την προετοιμασία.Αν έχεις επιλέξει να επιμεληθείς μόνη σου το πρόσωπό σου για την βραδιά,πάρε μολύβι και χαρτί!


Βήμα προς βήμα

1. Απολέπιση
Όπως ένας ζωγράφος ξεκινάει να ζωγραφίζει σε καθαρό καμβά,έτσι και η μακιγιέρ σου πρέπει να έχει μια καθαρή επιφάνεια για να δουλέψει.Αν δεν έχεις κανονίσει να κάνεις καθαρισμό προσώπου,χρησιμοποίησε ένα δυνατό scrub για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και μαύρα στίγματα.Τέλος,μια ενυδατική θα σου χαρίσει απαλό δέρμα.

2. Φροντίδα χειλιών

Το κόκκινο κραγιόν είναι ένα δύσκολο χρώμα,γι' αυτό τα χείλη σου πρέπει να γίνουν η ιδανική βάση για την εφαρμογή του.Κάνε μια μαλακή απολέπιση με σπιτικό scrub για να αποφύγεις να τα ματώσεις και στην συνέχεια άπλωσε ένα lip balm για να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα.

3. Περίγραμμα και γέμισμα

Είναι απαραίτητα για να μείνει το κραγιόν σου περισσότερες ώρες στην θέση του και το σχήμα των χειλιών σου ανεξίτηλο και τονισμένο.Επίλεξε ένα nude μολύβι και αφού πρώτα κάνεις το περίγραμμα στα χείλη,τα γεμίζεις με το ίδιο μολύβι φτιάχνοντας μια βάση.

4. Το κατάλληλο κόκκινο

Το κραγιόν που θα επιλέξεις πρέπει να είναι ματ και σταθερό.Αγόρασε το καλύτερο για σένα και,πίστεψέ με,θα το χαρείς.Άπλωσέ το στα χείλη με ένα πινέλο για μεγαλύτερη ακρίβεια.Αν χρειαστεί,άπλωσε και δεύτερη στρώση.

5. Τέλειο αποτέλεσμα

Μόλις ολοκληρώσεις την εφαρμογή του κραγιόν,χρησιμοποίησε ένα πυκνό κονσίλερ για να κάνεις το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα πινέλο και να "φυλακίσεις" το κραγιόν στην θέση του.Τα κόκκινα,πλέον,χείλη σου θα είναι τέλεια "εγκλωβισμένα" και θα ξεχωρίζουν σαν ζουμερές φράουλες.

6. Ασφάλεια

Το κλασικό tip με το χαρτομάντιλο πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ.Διπλώνεις ένα και το "περνάς" πάνω από τα χείλη.Έτσι θα απορροφηθεί το επιπλέον χρώμα.

7. Διακριτική λάμψη

Με την κρέμα ή την σκόνη που έχεις επιλέξεις για τις γυαλάδες στο υπόλοιπο πρόσωπο,κάνε μια μικρή τσαχπινιά για να ξεχωρίσεις.Άπλωσε λίγη ποσότητα με ένα πινελάκι στο σημείο κάτω από το κέντρο της μύτης και του άνω χείλους.Έτσι,θα τονίσεις και θα γλυκάνεις το χαμόγελό σου.

Ανάλογα με το δέρμα σου


Λευκό ή πορσελάνινο δέρμα
Προτίμησε ένα ρουμπινί κόκκινο για απόλυτη αρμονία και ταυτόχρονα ένταση.

Σταρένιο δέρμα

Το κόκκινο του κρασιού είναι το χρώμα που θα σε αναδείξει.

Σκουρόχρωμο δέρμα

Για να φαίνονται τα χείλη σου σαν δυο ζουμερά φρούτα,επιβάλλεται να επιλέξεις το κερασί.


Όποιο κόκκινο κι αν αποτελέσει την επιλογή σου,φρόντισε να χαμογελάς.Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαμπερό από ένα ευτυχισμένο χαμόγελο!