Γόβα στιλέτο: 10+1 tips για να αντέξεις τα ψηλοτάκουνα

Η ομορφιά θέλει θυσίες και το ξέρουμε όλες καλά.Πόσες φορές μας άρεσε κάτι και ενώ δεν μας ταίριαζε ή ακόμη,μας...βασάνιζε,κι όμως το κάναμε δικό μας;

Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές και με τις αγαπημένες μας γόβες.Είναι,άλλωστε,αυτές που μας δίνουν χάρη στην κίνηση,τονίζουν την θηλυκότητά μας κι ας συνοδεύεται με πόνο η χρήση τους.No pain no gain που λένε και αγγλιστί.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να σώσεις τα δάχτυλά σου από τα "χτυπήματα";Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από τις γρατσουνιές και το γδάρσιμο;Υπάρχει κάποιο μυστικό για να μην πονάνε οι γάμπες και η μέση σου όταν φοράς πολλές ώρες τα ψηλοτάκουνά σου;


Ας δούμε μερικά μικρά κι έξυπνα μυστικά για μην...υποφέρεις τόσο πολύ.

Μάθε ακριβώς το νούμερό σου
Με τα χρόνια τα πόδια μας αλλάζουν από πάνω μέχρι κάτω.Είναι πιθανό λοιπόν,σε νεότερη ηλικία να φοράς μικρότερο νούμερο και όσο μεγαλώνεις αυτό να αλλάξει από μισό έως και ένα νούμερο.Μην αναρωτιέσαι λοιπόν,για ποιο λόγο κάποιες φορές σε σφίγγουν τα παπούτσια που παραγγέλνεις από το ίντερνετ ή γιατί εκεί που φορούσες 38,τώρα φοράς 39.

Κάνε τον τσαγκάρη φίλο σου
Όσο περνάει ο καιρός,οι σόλες των παπουτσιών μας τρίβονται με αποτέλεσμα να αποκτούν και διαφορετικό ύψος.Φαντάσου λοιπόν,τα τακούνια σου με τριμμένες σόλες κι εσύ να προσπαθείς να περπατήσεις πάνω σε αυτά.Αν δεν είσαι η Μέριλιν Μονρόε,είναι αρκετά δύσκολο.Πριν συμβεί αυτό λοιπόν,μάθε να προστατεύεις τα παπούτσια σου,αλλά και τον εαυτό σου,και πήγαινέ τα κάθε τόσο στον τσαγκάρη για να τα φροντίσει καταλλήλως.

Ψώνιζε πάντα στο τέλος της ημέρας
Ένα κόλπο για να είναι άνετα τα παπούτσια σου,είναι να πηγαίνεις για ψώνια όταν πλέον τα πόδια σου είναι κουρασμένα και λίγο πρησμένα.Αν ένα παπούτσι σου είναι άνετο όταν τα πόδια σου είναι σε τέτοια κατάσταση,τότε σίγουρα θα είναι άνετο και γενικά.

Πες όχι στις πλαστικές σόλες
Οι πλαστικές σόλες δεν χαρακτηρίζουν ένα παπούτσι ιδιαίτερα καλής ποιότητας.Είναι προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω για να αποκτήσεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια,παρά να υποστείς τις συνέπειες λίγα χρόνια αργότερα από κάτι λιγότερο ποιοτικό.

Μαλάκωσε τα με λίγο αποσμητικό
Αν θέλεις τα πόδια σου να γλιστράνε μέσα στα παπούτσια χωρίς να ξεραίνονται και να πληγώνονται,βάλε υγρό αποσμητικό στο εσωτερικό τους,ακόμη και στα λουράκια τους (αν έχουν) και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Φόρεσέ τα για να τα ανοίξεις
Αν έχεις να πας κάπου,όπου θα αναγκαστείς να είσαι όρθια με τα τακούνια σου για πολλές ώρες,φρόντισε το ζευγάρι που θα διαλέξεις να είναι άνετο.Αν είναι καινούριο λοιπόν,φόρεσε τα στο σπίτι για κάποιες ώρες,ώστε να...ξεχειλώσουν λίγο για να μην υποφέρεις.

Χρησιμοποίησε πάτους με τζελ
Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία πλέον,και έχουν αποτέλεσμα.Αν θέλεις να πατάς στα μαλακά,δοκίμασε αυτό το μικρό τρικ που θα σε ξεκουράσει και θα σε ανακουφίσει.

Φτιάξε την στάση του σώματός σου
Αν θέλεις να περπατάς καλύτερα πάνω σε ψηλά παπούτσια,είναι απαραίτητο να μάθεις να ελέγχεις τους μύες σου για να σε βοηθήσουν να μην πονάς.Ίσιωσε την πλάτη σου και χρησιμοποίησε τους γοφούς σου για να αλλάξεις βήμα.Θα είσαι άνετη και θα φαίνεσαι πιο σέξι από ποτέ.

Βάλε κολλητική ταινία στα δάχτυλά σου
Τα τελευταία χρόνια,αυτό το tip έχει κερδίσει πολλές θαυμάστριες,καθώς όντως λειτουργεί.Χρησιμοποίησε κολλητική ταινία (καλύτερα από χαρτί) στο τρίτο και τέταρτο δάχτυλο του κάθε ποδιού.Αυτό θα σε ξεκουράσει και θα βοηθήσει ώστε τα νεύρα να μην πονάνε,με αποτέλεσμα το μαρτύριο να είναι πιο υποφερτό.

Ακολούθησε την τάση με χοντρό τακούνι
Η γόβα στιλέτο έδωσε την θέση της στο χοντρό τακούνι,πράγμα που μας βολεύει απίστευτα.Είμαστε ταυτόχρονα μοδάτες,σέξι και με πιο σταθερό βήμα...κυριολεκτικά.Απόλαυσέ το!

Το tip από τις διάσημες σταρ
Οι σταρ του Χόλιγουντ και οι celebrities έχουν ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο για να γλιτώσουν μικροτραυματισμούς και να αντέχουν στα events που παρευρίσκονται.Φοράνε ένα νούμερο μεγαλύτερο.Ναι,καλά διάβασες.Αυτό τις βοηθάει να έχουν κίνηση και να μην κοκαλώνει το πόδι από την κούραση.Δοκίμασέ το!

Γενικά δεν είναι απαραίτητο να φοράς τακούνια συνεχώς όσο κι αν τα λατρεύεις.Αν,ωστόσο,οι συνθήκες της καθημερινότητάς σου το επιβάλλουν,είναι σκόπιμο να ξεκουράζεις το σώμα σου και να μην υπερβάλλεις.Έχε πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι με χαμηλά παπούτσια κι όταν μπορείς,απόλαυσε λίγες στιγμές χαλάρωσης.Αν έχεις την επιλογή να είσαι ξυπόλυτη,ακόμη καλύτερα.


Καλό κουράγιο