Χίλια Χείλια: 8 tips για υγιή & ζουμερά χείλη

Σε ποιον δεν αρέσουν τα υπέροχα λεία φυσικά χείλη;Οι γυναίκες λατρεύουν να τα αναδεικνύουν και οι άντρες να τα θαυμάζουν πάνω τους.Το φυσικό ροζ χρώμα των χειλιών είναι σημάδι καλής υγείας και υγιεινής.Αποτελεί όμως,μια από τις πιο δύσκολες περιοχές ενυδάτωσης στο πρόσωπό μας.

Ας δούμε μερικά tips για να έχεις πάντα όμορφα και υγιή χείλη.

Ενυδάτωση
Το ξηρό περιβάλλον και ειδικά ο χειμώνας,δεν είναι σύμμαχος των χειλιών μας.Ξεφλουδίζουν συχνά κι αν δεν τα φροντίσουμε καταλλήλως,γίνονται θαμπά και σκουραίνουν.Μην ξεχνάς να έχεις πάντα μαζί σου ένα lip balm ή απλά ένα liposan και να βάζεις αρκετές φορές την ημέρα.Μην το παρακάνεις βέβαια.Φτάνει να νιώθεις τα χείλη σου ενυδατωμένα κι όχι στεγνά.Να διαβάζεις πάντα τα συστατικά τους με προσοχή.

Η ενυδάτωση όμως,δεν αφορά μόνο τα χείλη σου,αλλά και τον οργανισμό σου.Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις ροδαλά χείλη από ένα επαρκώς ενυδατωμένο σώμα;Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό στην διάρκεια της ημέρας και θα δεις την διαφορά όχι μόνο στα χείλη,αλλά σε ολόκληρο το σώμα σου,μέσα και έξω.

Πρώτα lip balm,μετά κραγιόν
Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τα χείλη σου να μείνουν ενυδατωμένα,αφού όταν βάζουμε κραγιόν συνήθως ξεραίνονται.Τα ματ κραγιόν είναι ο χειρότερος εχθρός σου,οπότε να τα αποφεύγεις.

Απολέπιση
Κάνοντας τακτικά ένα scrub,θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα αποκτήσεις τα πολυπόθητα λεία χείλη που επιθυμείς.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για απολέπιση χειλιών,με τον πιο διαδεδομένο να είναι λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με lip balm ή μέλι.Απλώνεις με κυκλικές κινήσεις και μετά αφαιρείς με ένα υγρό βαμβάκι.Ευκολάκι!

Απόφυγε τα σκούρα κραγιόν
Τα περισσότερα από αυτά είναι ματ,αφήνουν υπολείμματα χρώματος κλέβοντας το φυσικό σου χρώμα,περιέχουν επικίνδυνες τοξίνες και ξηραίνουν τα χείλη.Να προτιμάς τις παλ αποχρώσεις και να διαλέγεις με προσοχή την εταιρία καλλυντικών που θα εμπιστευτείς.

Μην καπνίζεις
Ανάμεσα σε τόσα άλλα,η νικοτίνη προκαλεί αποχρωματισμό των χειλιών.

Καφές και τσάι με μέτρο
Εκτός από το να κιτρινίζουν τα χείλη,τα δυο αυτά ροφήματα αλλοιώνουν και το χρώμα των χειλιών.

Προσοχή στον ήλιο
Πολλές γυναίκες έχουν περισσότερη μελανίνη,γι' αυτό και δεν έχουμε όλες το ίδιο χρώμα.Γι' αυτές τις γυναίκες δεν ενδείκνυται να περνούν πολλές ώρες στον ήλιο,καθώς μαυρίζουν με αποτέλεσμα να σκουραίνουν και τα χείλη τους.Γενικά,σε όποια προϊόντα προσώπου χρησιμοποιείς,να φροντίζεις να έχουν δείκτη προστασίας.

Καλή διατροφή
Αν νόμιζες πως δεν έχει καμία σχέση με τα χείλη σου,έκανες λάθος.Η σωστή διατροφή έχει σχέση με όλα και σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ροδαλά χείλη.

Μην ξεχνάς πως στον καθένα μας,υπάρχουν γενετικοί παράγοντες που καθορίζουν εκτός των άλλων,και το χρώμα των χειλιών του.

Μην απογοητεύεσαι λοιπόν!Φρόντισε τα χείλη σου και θα είσαι έτοιμη για μαγικά φιλιά!