Avocado Tornado: 7 beauty τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο + Συνταγή για μάσκα μαλλιών

Ένα φρούτο που με τα χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος είναι το αβοκάντο.Δικαίως,αν σκεφτείς πόσα πλεονεκτήματα έχει η χρήση του.Το αποκαλούν το "βούτυρο της φύσης" και εκτός από το ότι χαρίζει υπέροχο δέρμα χάρη στα ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του,βοηθά στην διατήρηση του βάρους σου,στην πέψη και την υγεία των δοντιών σου.

Ας δούμε πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο στην καθημερινότητά σου.

Για ντεμακιγιάζ
Το έλαιο του αβοκάντο έχει την ικανότητα να διαλύει την "βρομιά",χωρίς να κάνει κακό στο πρόσωπό σου.Λίγη ποσότητα σε βαμβάκι ντεμακιγιάζ θα κάνει την δουλειά.Ρίξε λίγο νερό στο τέλος για απόλυτη αίσθηση καθαριότητας.

Απαλά πέλματα
Για να μπορείς να δείξεις άφοβα τα πόδια σου και αυτό το καλοκαίρι,πρέπει να τα περιποιηθείς.Χρησιμοποίησε ελαφρόπετρα στο ντους για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και σε νωπό δέρμα,βάλε μια κρέμα με εκχυλίσματα ελαίου αβοκάντο.Βάλε κοντά καλτσάκια και πέσε για ύπνο.Το πρωί τα πόδια σου θα είναι όνειρο!

Απομακρύνει τους μαύρους κύκλους
Μια κρέμα ματιών με έλαιο αβοκάντο,αν χρησιμοποιηθεί εντατικά,θα κάνει την περιοχή των ματιών σου να δείχνει φρέσκια και ξεκούραστη.Χάρη στα φυσικά λίπη του,το αβοκάντο θεωρείται το καλύτερο φρούτο για ενυδάτωση απ' ό,τι οποιοδήποτε άλλο φρούτο,ακόμη και σε σύγκριση με την καρύδα.Βάλε λίγη ποσότητα με την βοήθεια του δαχτύλου ή μιας μπατονέτας και πρόσεξε να κάνεις μαλακές κινήσεις,καθώς η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη.Εναλλακτικά,μπορείς να δοκιμάσεις μια φυσική μάσκα με πολτοποιημένο αβοκάντο και γιαούρτι.Σε 20 λεπτάκια θα είσαι υπέρλαμπρη.

Το αβοκάντο μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά σου και με τους παρακάτω τρόπους.

Φυσικό scrub
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντικαταστήσεις το scrub που χρησιμοποιείς και σε έχει βολέψει.Μπορείς,ωστόσο,να προσθέσεις λίγο πολτοποιημένο αβοκάντο για να είσαι 100% σίγουρη πως τα νεκρά κύτταρα έφυγαν για τα καλά.Το δέρμα σου θα γίνει σαν ποπός μωρού.

Ξέχνα τα ξηρά μαλλιά
Ειδικά το καλοκαίρι,τα μαλλιά μας τραβάνε τα πάνδεινα.Ένας φυσικός τρόπος για να απομακρύνεις την ξηρότητα,είναι να κάνεις συχνά μια μάσκα με έλαιο αβοκάντο και καριτέ.Θα βρεις πολλές στο εμπόριο,μπορείς όμως να δοκιμάσεις να την φτιάξεις και σπίτι.
Μια εύκολη συνταγή είναι η παρακάτω:
- ένα ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
Πολτοποιείς το αβοκάντο,προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μέλι και εφαρμόζεις σε όλα τα μαλλιά.Αφήνεις για περίπου 30 λεπτά και λούζεσαι.

Εκθαμβωτικό δέρμα
Για λαμπερό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα,άπλωσε πολτοποιημένο αβοκάντο για 10 λεπτά.Ξεπλένεις και είσαι έτοιμη να σαγηνεύσεις τους πάντες.

Φυσικό αντηλιακό
Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά,που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και το νέφος.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο κάνουν το δέρμα νεανικό και ενυδατωμένο.Δεν πρέπει,όμως,να ξεφεύγεις με τις ποσότητες όσον αφορά την διατροφή σου,καθώς όπως όλες οι τροφές,περιέχει σάκχαρα.Μισό αβοκάντο την ημέρα,είναι σύμφωνα με τους διατροφολόγους,η ιδανική ποσότητα.