Επιβάλλεται: 15 τρόποι για να κακομάθεις τον εαυτό σου χωρίς ενοχές

Επιτέλους κατάφερες να βρεις λίγο χρόνο και για τον εαυτό σου.Τι μπορείς να κάνεις για να τον απολαύσεις και να σε περιποιηθείς;Πολλά!

Ας τα δούμε παρακάτω.


Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο
Πέρασες μια δύσκολη μέρα και νιώθεις τόσο κουρασμένη!Έχεις όμως σίγουρα,λίγο ακόμα κουράγιο για να γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό,να βάλεις μέσα το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και τα έλαιά σου,να ανάψεις μερικά κεριά και γιατί όχι;Να βάλεις ένα ποτήρι κρασί.


Να φας λίγη σοκολάτα
Ειδικά εσύ που αποφεύγεις τα γλυκά,είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια μικρή ατασθαλία,ακόμη και με μαύρη σοκολάτα.Η μαύρη σοκολάτα βοηθά τον εγκέφαλο να σκέφτεται,σου δίνει ενέργεια,βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία,ενώ μειώνει και την χοληστερίνη σου.


Φτιάξε τον προσωπικό σου χώρο
Όλοι μας έχουμε στο σπίτι μας μια γωνιά μόνο για μας.Αν ωστόσο,δεν έχεις προλάβει να διαμορφώσεις έναν τέτοιο χώρο για σένα,να η ευκαιρία!Μερικές μαξιλάρες ή μια πολυθρόνα,ένα μικρό τραπεζάκι,μερικά βιβλία ή περιοδικά και ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς,θα είναι ο δικός σου μοναδικός ξεχωριστός χώρος για να περνάς ευχάριστα τις ώρες που μπορείς.


Περιποιήσου τον σύντροφό σου
Έχεις να το κάνεις καιρός και σου έχει λείψει;Ο χρόνος με τον αγαπημένο μας είναι πολύτιμος.Αν λοιπόν,η καθημερινότητα δεν σε αφήνει να απολαύσεις αρκετό χρόνο μαζί του και σου λείπει,ήρθε η ώρα να του το δείξεις.Ένα φιλί το πρωί πριν φύγει για την δουλειά του,η ετοιμασία ενός υπέροχου πρωινού και οποιαδήποτε άλλη κίνηση αγάπης θα εκτιμηθεί δεόντως,πίστεψέ με!


Φάε ένα καλό πρωινό
Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα πλούσιο σε θρεπτική αξία πρώτο γεύμα;Θα έχεις ενέργεια όλη την ημέρα και θα κάνεις τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου με περισσότερη διάθεση.


Κάνε ένα μανικιούρ
Δείχνουμε συνέχεια τα χέρια μας.Τα περιποιημένα άκρα μάς φτιάχνουν την διάθεση και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας.Σε μια ελεύθερη μέρα λοιπόν,μπορείς ν' αφιερώσεις μια ωρίτσα για να φτιάξεις τα νύχια σου με όποιο σχέδιο θες για να φτιάξεις την διάθεσή σου και να χαλαρώσεις.


Δες μια καλή ταινία
Είτε θες να γελάσεις είτε να προβληματιστείς και να συγκινηθείς,μια ταινία είναι πάντα καλή ιδέα.Οι αστείες ταινίες ωστόσο,που σου προσφέρουν άφθονο γέλιο,βοηθάνε τον οργανισμό σου να διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα,αλλά και την πέψη.Αν έχεις και την κατάλληλη παρέα,η κατάσταση είναι ιδανική.Χαμήλωσε τα φώτα λοιπόν,και πάτα play αν είσαι σπίτι.Αν προτιμάς το σινεμά,βάλε στο αθόρυβο το κινητό σου.


Κάνε ένα μασάζ
Ό,τι πιο χαλαρωτικό για ένα σώμα είναι ένα καλό μασάζ.Αιθέρια έλαια,κρέμες και κατάλληλες μαλάξεις για να βρεθείς στα ουράνια.Το σώμα σου θ αρχίσει να εκκρίνει ενδορφίνες,οι οποίες λειτουργούν ως παυσίπονα για το σώμα.Το στρες μειώνεται και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα.Μην σε πάρει ο ύπνος μόνο,θα χάσεις την απόλαυση.


Για σένα νοιάσου και γυμνάσου
Αν γυμνάζεσαι και το έχεις παραμελήσει λόγω υποχρεώσεων,είναι μια καλή ευκαιρία να την ξαναρχίσεις.Αν δεν έχεις ασχοληθεί και θέλεις να κάνεις κάτι καλό για το σώμα σου,είναι η ιδανική συγκυρία για να βάλεις την άσκηση στην ζωή σου.Αν δεν έχεις τον χρόνο ή την διάθεση για γυμναστήριο,διαμόρφωσε τον χώρο σου καταλλήλως,βάλε ένα dvd ή κάποιο βίντεο από τα τόσα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ από επαγγελματίες γυμναστές,και ξεκίνα.Τι θα κερδίσεις;Ενδυνάμωση μυών,ευλυγισία,καλύτερη κίνηση και κυκλοφορία και πνευματική ευεξία είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής.
Για όσες δεν έχουν χρόνο επειδή ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού,μην ανησυχείτε.Γυμναστική είναι κι αυτή και μάλιστα σκληρή και ασταμάτητη καθημερινά.


Κάνε μποτέ
Μην μου πεις ότι δεν θέλεις να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου;Δεν θα το πιστέψω!Έχεις χρόνο και τα κατάλληλα σύνεργα;Μάζεψε τα μαλλιά σου πίσω και βάλε τις κρέμες σου,κάνε τα scrub και τα peeling σου και θα είσαι πιο λαμπερή από ποτέ!


Πικ-νικ ή βόλτα στην φύση
Όσοι ζούμε στις πόλεις δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να βρεθούμε σε όμορφα μέρη της φύσης και να απολαύσουμε όσα μπορεί να μας προσφέρει.Όταν έχεις τον χρόνο όμως,μην αμελήσεις να πάρεις ολόκληρη την οικογένειά σου και να κάνετε ένα υπέροχο πικ-νικ με λιχουδιές που θα φτιάξεις εσύ.Απαραίτητο το καρό τραπεζομάντιλο για να το στρώσεις κάτω και να ζήσεις όμορφες στιγμές στην φύση.Αν είσαι μόνη μην απογοητευτείς.Μπορείς να πας για περπάτημα ή να κάνεις μια βόλτα με το ποδήλατό σου.Θα κάνεις και την γυμναστική σου.


Δες φίλους
Τους έχεις ξεχάσει λόγω δουλειάς;Τους έχεις αμελήσει λόγω υποχρεώσεων;Μια υπέροχη ιδέα,όταν έχεις ελεύθερο χρόνο,είναι να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου φίλους.Να μιλήσετε,να πείτε τα νέα σας,να μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας και γενικά,να δεθείτε και να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο.


Απόλαυσε έναν υπνάκο
Από τις σημαντικότερες ανάγκες μας είναι η ξεκούραση.Αν έχεις την δυνατότητα να κοιμηθείς παραπάνω απ' ό,τι άλλες φορές,να το εκμεταλλευτείς χωρίς δεύτερη κουβέντα.Σε όποια ηλικία κι αν είσαι,σου χρειάζεται πάντα.Τελείωσες την εξεταστική σου;Έχεις άδεια από την δουλειά σου;Τα παιδιά είναι στο σχολείο;Κοιμήσου,αλλά θυμήσου: ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται με τίποτα.Φρόντισε λοιπόν,να κοιμάσαι καλά τα βράδια έτσι κι αλλιώς.


Κάνε ένα ταξίδι
Είτε κάπου κοντά είτε στο μακρινό μέρος που πάντα ήθελες,ένα ταξίδι θα σου δώσει απίστευτη ενέργεια και θ' αλλάξει την διάθεσή σου προς το καλύτερο.Ειδικά αν έχεις περάσει μια δύσκολη φάση στην ζωή σου,μια απόδραση είναι το ιδανικό δώρο για τον εαυτό σου.


Κάνε σεξ
Άσκηση και συναισθηματική επικοινωνία με τον σύντροφό σου.Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας απομακρύνουν τα ζευγάρια,γι' αυτό φρόντισε να βρίσκεις πάντα τον χρόνο για σεξ.Είτε είστε παντρεμένοι είτε όχι,πρέπει να θυμάσαι πως το σεξ είναι πρώτα απ' όλα επικοινωνία για ένα ζευγάρι που αγαπιέται και απολαμβάνει την ζωή του μαζί.Μην το αμελείς!