Smelly cat: Κακοσμία στο σώμα;Πού οφείλεται & τι να κάνεις!

Δεν μπορεί να μην θυμάσαι το γνωστό άσμα της Φοίβης Μπουφέ.
Έχεις λοιπόν,την αίσθηση ότι το φυσικό σου άρωμα δεν είναι το καλύτερο και δεν ξέρεις γιατί;Ακόμη χειρότερα,έχουν και οι γύρω σου την ίδια αίσθηση;
Μην πελαγώνεις.Υπάρχουν μερικές αιτίες που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά του σώματός μας και δεν εξαλείφονται ούτε με αφρόλουτρο ούτε με αρώματα.

Ας δούμε τί  μπορεί να συμβαίνει:

Άγχος
Κι όμως,το άγχος και η πίεση μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημες μυρωδιές.Τι ακριβώς συμβαίνει;Ιδρώνεις,ο ιδρώτας περιέχει άφθονα συστατικά που λατρεύουν τα βακτήρια πάνω στο δέρμα μας,τρέφονται από αυτά,κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άσχημη μυρωδιά.

Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες
Ναι,η δίαιτα δεν κάνει πάντα καλό.Αν έχεις επιλέξει να περιορίσεις τους υδατάνθρακες στην διατροφή σου,ίσως η φυσική σου μυρωδιά δεν είναι τόσο ευωδιαστή.Ο λόγος;Το σώμα σου αναγκάζεται να "καίει" λίπος για να παράξει ενέργεια και έτσι,δημιουργεί τις κετόνες,μια κατηγορία οργανικών ενώσεων.Γι' αυτό μπορεί και το στόμα σου να μυρίζει "ροδάκινο" ή σαν ακετόνη.Προσοχή όμως.Οι πολλές κετόνες στον οργανισμό είναι επικίνδυνες.

Περίεργη μυρωδιά στα ούρα
Με λίγα λόγια γλυκιά μυρωδιά κι αυτό δεν είναι καλό.Κάτι δεν πάει καλά με το σάκχαρό σου και δεν μπορεί να μεταβολιστεί με αποτέλεσμα να παραμένει στο αίμα σου και να αποβάλλεται μέσω της ούρησης.Εξετάσεις αμέσως!
Επίσης,μυρωδιά "χαλασμένου",περίεργα κολλώδη υγρά ή τσούξιμο που...υπερβαίνουν την ασφάλεια του εσωρούχου,είναι σημάδι λοίμωξης ή σπανίως κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.Μην πανικοβάλλεσαι!Με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όλα ξεπερνιούνται.Στον γιατρό αμέσως! 

Εσώρουχα
Καλά,δεν μιλάμε για το κάτω εσώρουχο,αυτό εννοείται.Μην ξεχνάς,πως όσα αφρόλουτρα κι αν κάνεις,το σουτιέν σου απορροφά καθημερινά τις φυσικές μας μυρωδιές που μετά από δυο τρεις φορές που θα το φορέσεις,είναι αδύνατον να μην σου θυμίζει ότι πρέπει να το αλλάξεις.

Φρένο στο αλκοόλ
Μπορεί να νομίζεις πως μια μπυρίτσα ή ένα ποτήρι κρασί δεν κάνουν κακό,αντιθέτως με μέτρο κάνουν καλό στα νεφρά και την καρδιά σου.Όταν όμως ξεφεύγεις λίγο παραπάνω,οι πόροι του δέρματός σου αναδύουν μια περίεργη οσμή.Αυτό συμβαίνει επειδή το ήπαρ σου μετατρέπει το αλκοόλ σε οξέα.Η μυρωδιά σε αυτή την περίπτωση,μπορεί να προέρχεται από την αναπνοή ή τον ιδρώτα σου.Με μέτρο λοιπόν.


Σαν σάπιο ψάρι
Όχι δεν προκαλείται από βουτιά σε λάκκο με ψάρια,ούτε θα σε φωνάζουν έτσι αν δεν βγαίνεις από την θάλασσα το καλοκαίρι.Όσο περίεργο κι αν ακούγεται,πρόκειται για ένα σύνδρομο που ονομάζεται "Τριμεθυλαμινουρία" και προκαλεί έντονη μυρωδιά ψαριού στο σώμα.Παρουσιάζεται σε άτομα που οργανικά δεν μπορούν να μεταβολίσουν ορισμένες ουσίες που βρίσκονται στα θαλασσινά.Η θεραπεία;Συντηρητική.Στο εμπόριο υπάρχουν σαπούνια με ειδικά συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος.Επίσης,συχνό πλύσιμο των ρούχων και - αν όχι αποχή - προσοχή στις ποσότητες κατανάλωσης θαλασσινών.

Λευκό ξύδι για την "ποδαρίλα"
Ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους κι όχι άδικα.Όλη μέρα φοράμε παπούτσια και δεν προσέχουμε τόσο την υγιεινή των ποδιών μας.Αν λοιπόν,έχουμε δοκιμάσει κάθε σκεύασμα ή κρέμα που κυκλοφορεί και δεν είδαμε αποτέλεσμα,η λύση κρύβεται σε πιο φυσικά συστατικά.Λίγο ζεστό νεράκι και λευκό ξύδι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια των ποδιών μας και να ανανεώσουν την φυσική οσμή τους.Κράτα όσο είναι δυνατόν,τις πατούσες σου στεγνές,προτίμησε βαμβακερές κάλτσες και άλλαζε τακτικά τα εσωτερικά πατάκια στα αθλητικά σου παπούτσια.

 


Κι επειδή γενικά,η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά,φρόντισε τον εαυτό σου από πάνω μέχρι κάτω,μέσα και έξω πάντα!