Cool-eat: 5 δροσιστικά σνακ για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι,αν και δεν είναι το πιο ζεστό της δεκαετίας,είναι εδώ και απαιτεί διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ήδη σε διακοπές,κάνουν κάμπινγκ ή θα απολαύσουν λίγες μέρες χαλάρωσης τον επόμενο μήνα.Τι να προτιμήσει κάποιος λοιπόν,όταν βρίσκεται στην παραλία,δίπλα σε μια πισίνα ή σε ένα καλοκαιρινό πικ-νικ;Η καλύτερη ιδέα είναι μικρά σνακ,δροσερά,θρεπτικά και νόστιμα.Ας δούμε μερικά.

1. Smoothies: Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια και εκτός από νόστιμα,είναι και εύκολο να τα φτιάξεις.Τι θα έλεγες για ένα με φυστικοβούτυρο;Θα χρειαστείς:
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- μισό αχλάδι ή μήλο
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
- 1/3 της κούπας βατόμουρα
- μια μικρή μπανάνα
- μια κούπα σπανάκι
- μια κούπα γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- μια χούφτα παγάκια (αν η μπανάνα είναι παγωμένη δεν χρειάζεται)
Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να φτιάξεις ένα απαλό σε υφή μείγμα.

2. Παγάκια frozen yogurt: Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά,το οποίο θα έχεις βάλει μέσα σε παγοθήκες.Αν θέλεις να προσθέσεις έξτρα γεύση,λιώσε μέσα στο γιαούρτι ένα φρούτο ή κόψε το σε κομματάκια.Μπανάνα,φράουλα ή βατόμουρα είναι τα ιδανικά.Αν έχεις ταξίδι μπροστά σου,μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ψυγειάκι.Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου,το δροσερό αυτό σνακ θα είναι έτοιμο.


3. Το δικό σου trail mix: Είναι το σνακ της πεζοπορίας και αποτελείται από αποξηραμένα φρούτα,ξηρούς καρπούς και καμιά φορά σοκολάτα.Παρόλο που δεν είναι κρύο,είναι ιδανικό για το καλοκαίρι μιας και δεν επηρεάζεται από την ζέστη.Μπορείς να το βάλεις σε μικρά σακουλάκια και να προσθέσεις δημητριακά.Ειδικά τα παιδιά θα το λατρέψουν.

4. Παγωτό με ένα μόνο υλικό: Ένα εκπληκτικό σνακ που μοιάζει με παγωτό.Πάρε δυο μπανάνες και κόψε τις σε φέτες,μετά βάλε τις σε ένα πιάτο και στην κατάψυξη για 1-2 ώρες."Πάτησέ" τις στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και η υφή τους να θυμίζει αυτήν του παγωτού.Μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή σοκολάτα για να το ζωηρέψεις.

5. Φρέσκα φρούτα: Το καλύτερο με το καλοκαίρι είναι ότι είναι γεμάτο φρούτα.Ζουμερές φράουλες,καρπούζι,βατόμουρα,βερίκοκα,ροδάκινα...Μπορείς να φτιάξεις φρουτένια σουβλάκια βάζοντας κομμάτια των φρούτων της επιλογής σου στα ειδικά ξυλάκια.Αν προσθέσεις και λίγο τυρί ή το συνοδεύσεις με γιαούρτι,το σνακ σου θα απογειωθεί.



Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού...