Greek lovers:Η αναγέννηση (σε replay)

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον Ακρίτα.

Πολύπαθε αναγνώστη μου τί μου κάνεις; Μου είσαι καλά; Πάντα καλά! Γιατί να μην είσαι άλλωστε; Καλοκαίρι, άδειες, διακοπές, νησιά, γκόμενοι, γκόμενες και πολύ φλερτ! Και ποιοι είναι οι καλύτεροι σ’ αυτό; Ε, δεν λένε άδικα τα αγόρια μας Greek lovers σε όλο τον κόσμο!!!

Οι λατρεμένοι Ελληνάρες είναι φοβεροί στο φλερτ! Σε ρίχνουν ξερή από τον έμφυτο αισθησιασμό, τη γλώσσα του σώματος, τον πρόλογό τους. Θες παραλία, θες μπαρ, θες μπουζούκια; Το κατέχουνε κάργα το σπορ! Και φυσικά όλα ξεκινάνε από κάπου και αποτυπώνονται με τον τρόπο τους σε πανί, μικρή οθόνη, ημερολόγια και δεν συμμαζεύεται. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Κώστα Καρρά στην παλιά ελληνική ταινία που πήρε παραμάσχαλα το κασετόφωνο και σκορπούσε στις τουρίστριες κομπλιμέντα και “You are beautiful, I love you”; 



Τον Λάμπρο Κωνσταντάρα που ως άλλο είδωλο-πρότυπο πενηντάρη κυνηγούσε τις μικρούλες και αρνιόταν να μεγαλώσει; 



Τον Κώστα Βουτσά που όπου μπικίνι και χαρά ήταν πρώτος και καλύτερος τραγουδώντας “Φφφφφστ! Μπόινγκ!”; 



Αξέχαστες στιγμές μια άλλης εποχής, καθότι το φλερτ φίλτατε αναγνώστη εξελίχθηκε!
Ο Έλληνας κάθε ηλικίας ξέρει να σκοράρει. Παίρνει το μοιραίο ύφος, κορδώνεται, δείχνει πορτοφόλι (αν έχει) και κάνει την κίνηση ματ. Είναι πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ; Ο

Έλληνας θα σου πει: “Πάμε για ένα καφέ;”. Δεν υπάρχει άλλη φράση κλειδί στο λεξικό του φλερτ για εκείνον. Κι άντε να είναι απέναντι καμιά πρωτάρα ή λυσσάρα που δεν τη νοιάζει ο πρόλογος. Λες τέτοια χιλιοειπωμένη ατάκα σε πεπειραμένη γυναίκα αράχνη; Έχασες. Αλλά όπως λένε “Η προσπάθεια μετράει”, σε χτυπάνε παρήγορα στον ώμο, παίρνεις τη χυλόπιτά σου και γίνεσαι μπουχός.
Στην παραλία τα πράγματα είναι πιο βατά. Κάνεις μια βόλτα σε ξαπλώστρες και Beach Bar, χαζεύεις μπικίνι, ποδάρες, μπούστα και πωπω!, και μηχανεύεσαι την επόμενη κίνηση στην άμμο. Εκεί τουλάχιστον έχεις επιλογές. Ρακέτες, βόλεϊ, μοχίτο, βουτιές, αμμοπόλεμο… Και καμιά βλακεία να πεις που λέει ο λόγος, το σώζεις πέφτοντας μόνος σου στη δίνη της θάλασσας. Γοργόνες υπάρχουν, αλλά δεν είστε όλοι μάγκες αγόρια!

Με τις τουρίστριες τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Ψιλές, κοντές, ξανθιές,
μελαχρινές,αδύνατες, χοντρές, όλες καλές! Άλλωστε, καλά τα ψέματα για τον αντρικό πληθυσμό, για ένα λόγο έρχονται στη χώρα μας. Ναι εντάξει, θα απολαύσουν τις παραλίες, τα καταγάλανα νερά, τον ζεστό ήλιο και μπλα μπλα μπλα, αλλά ένας είναι ο στόχος. Μη θυμηθώ ξέφρενα περιστατικά σε νησιά και γίνω κακιά. Η φήμη των Greek lovers εξαπλώνεται με θεαματικούς ρυθμούς και έχει πολλούς υποστηρικτές. Καμία τουρίστρια δεν φεύγει αν δεν δει “το φως το αληθινό”! Το ελληνικό ντε!!!
Οι Ελληνίδες αρέσκονται στο να βασανίζουν τον Έλληνα εραστή ενισχύοντας το “Κοίτα, αλλά μην αγγίζεις!”. Άλλωστε το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για σχέσεις. Και ποιος σας είπε ρε κορίτσια ότι θέλουν σχέση τα παλικάρια; Δείτε λίγο Σταρ! Παραλίες, μπικίνι, Μύκονος, χορός, αγόρια με κακές διαθέσεις, κορίτσια με χειρότερες… Ε, πολύ θέλει για να το πιάσετε το νόημα; Πάνε κι έρχονται τα μεθύσια. Και τώρα με την απαγόρευση του καπνίσματος, τα νεύρα είναι πιο κρόσσια από ποτέ. Να ξεσκάσει θέλει ο κόσμος, να χαρεί την ελευθερία του, να απολαύσει την άδειά του, να καπνίσει με την ησυχία του και να σβήσει τη γόπα στην άμμο. Ο κλασικός βρωμιαρούλης Έλληνας.

Ο Greek lover όμως δεν δέχεται την ήττα έτσι εύκολα. Θα κάνει μακροβούτια για να δείξει στο κορμί τί αξίζει, θα κεράσει για να αποδείξει πόσα φράγκα έχει, θα χορέψει για να δείξει ότι είναι χέλι, θα χαμογελάσει για να δείξει πόσο καλό οδοντίατρο έχει και θα ξεθάψει του κόσμου τα ερωτόλογα για να πείσει ακόμη και το καβούρι να τα φτιάξει μαζί του. Η επιθυμητή γκόμενα θα προτάξει τα στήθη της, θα πάρει μπλαζέ ύφος, θα σταυρώσει τα πόδια της και θα σηκωθεί να φύγει. Ένας Greek lover όμως που σέβεται τον εαυτό του, αφού έχει κάνει τα πάντα για να σκοράρει, προχωρά στο τελευταίο βήμα. Ετοιμάζει σκηνικό με φωτιά και τραγουδάει παράφωνα με την κιθάρα του. Όσο όμως και να μην αρέσουν οι ρομαντικές σάχλες σε μια γυναίκα, της αρέσει το παρασκήνιο. Ότι δηλαδή ένας μαντράχαλος τρέχει από πίσω της τόσο καιρό κι έγραψε μέχρι και τραγούδι για πάρτη της. Ε, πού θα πάει; Θα λυγίσει για να μη νιώθει τύψεις και γκοοοοοολ!!! Ποίημα! Ούτε ο Μένιος δεν θα το φώναζε τόσο ωραία!

Το καλοκαίρι όμως θα τελειώσει κάποια στιγμή. Κι αν η γκόμενα δεν είναι τουρίστρια και κολλήσει με τον εραστή μας, πώς θα την ξεφορτωθεί ο άμοιρος; Ένας Greek lover έχει πάντα την απάντηση. Κάνει αυτό που έχει υποστεί άπειρες φορές από το γυναικείο πληθυσμό. Μετά το γκολ βγάζει κίτρινη κάρτα, σφυρίζει για πέναλτι, το γκολ αυτομάτως ακυρώνεται και το πέναλτι δεν μπαίνει ποτέ ακυρώνοντας όλο το ματς. Ξανά ελεύθερος κι ωραίος λοιπόν, επιστρέφει στα γνωστά κι αγαπημένα λημέρια της χυλόπιτας που τόσο του έλειψαν. Λίγο καιρό μετά όλη η ζωή του περνά μπροστά από τα μάτια του και αποφασίζει πως δεν είναι πλέον ο Βουτσάς, δεν του ταιριάζει το στιλ του Κώστα Καρρά και πως ο Κωνσταντάρας φαντάζει όνειρο μακρινό που θα μείνει όνειρο. Ερωτεύεται, παντρεύεται, σκορπά δυο κουτσούβελα (ήθελε περισσότερα, αλλά είναι και η κρίση στη μέση) και κρεμά τα ιστορικά παπούτσια του. Λίγα χρόνια αργότερα εξιστορεί το παθιασμένο παρελθόν του στον πρωτότοκο δίνοντας του το χρίσμα, και ο ανδρισμός του ξαναζεί. Ένας νέος Greek lover ήρθε η ώρα να γεννηθεί! Τρέμετε παλτά!!!




Με εκτίμηση, χιούμορ και σαρκασμό…